marți, 25 august 2009

Parinti prea tineri

Nu mai este o stire bomba sa fi parinte la o varsta inca frageda (12-16 ani). Acest lucru ma scarbeste si imi lasa un gust amar, gandindu-ma la faptul ca acesti "parinti", care in general provin din familii dezorganizate, cu propleme, nu au invatat inca ce inseamna grija de sine, daramite de un copil, care necesita o atentie superioara. Acest produs (numit copil) este rezultatul unei partide de sex. Nu ii pot spune dragoste, deoarece in niste copii de 13- 16 ani nu exista acest sentiment, ci mai degraba zis o dorinta de a fi "cool", de a nu fi exclus din cercurile "populare" care au un anturaj negativ asupra persoanei ce face parte din el (ex: fumeaza, beau alcool, fac sex, se drogheaza etc).
Un copil se naste din dragoste, din dorinta parintilor de a avea o odrasla. Mamele (adevarate) adora ideea ca din ele se va naste un prunc, ca ele au dat viata cuiva, este un sentiment nobil, nu cred ca il pot descrie. Ele se ingrijesc pe sine, mancand corect, avand o viata cat mai frumoasa in perioada in care copilul se afla in pantec. Insa o mama care, din pacate trebuie sa astepte un copil nedorit... Are aceeasi obiceiuri negative (fumand etc.- referindu-ma la acele fete din familiile destrabalate), creandu-i copilasului, care nu are nici o vina, diferite boli, sau fiind nervoase, agitate, tipand ii creaza copilului inca din pantec un comportament mizerabil. Acesti copii, care desigur nu sunt doriti, sunt respinsi de societate, aruncati in nu stiu ce centre de plasament care ii indobitocesc. Dupa multi ani in care stau in aceste locuri ei sunt alungati pe strada, iar pentru ca nu au fost pregatiti sa infrunte viata, sa traiasca, ii vedem in fiecare zi la un colt de strada cerand ajutor material.
Este o imagine teribila pe care ne-o lasa Romania, pe care o gustam ca pe o normalitate. In loc sa incercam sa oprim acest delir cumplit al tineretului, adultii raman indiferenti inventand mii de scuze.
Nu este drept! Acesti parinti nu stiu inca ce inseamna realitatea, ei trebuie educati mai intai, pentru ca, cand vor deveni adulti sa stie ce inseamna viata, sa stie ce responsabilitati uriase iti aduce cresterea unui copil.
In secolul XXI, cand toti avem acces la cultura, la educatie, ne idiotizam si ascundem realitatile, zicand ca Romania este o tara minunata, cu mici probleme, cum desigur au si tarile supra dezvoltate (Anglia, Suedia, Franta, S.U.A.). Ma lasi! E o nesimtire colosala ca cei care ne conduc si ar trebui sa fie exemplele tarii nu i-au atitudine, ci promoveaza aceste tampenii cu orice posibilitate (ex: simona senzual, sexy braileanca, eleva porno etc.)
Rusine!
Romania nu are si nu va avea viitor daca noi cetatenilor obisnuiti nu luam atitudine impotriva acestui curent hidos ce a facut lumea sa para si mai haotica decat era- sexul (de la promovarea prezervativelor a inceput aceasta zarva).
Acesta afecteaza in mod general tinerii dormici sa experimenteze, care pana la urma vor sfarsi prin a avea o sarcina nedorita (fetele), a avea boli grave etc.
Cat de greu poate fi ca cineva sa ia atitudine impotriva acestei razvratiri tineresti, care candva se supuneau regulilor date de adulti?
Romania are si va avea la acest capitol o imagine dezolanta daca cei care au influenta nu i-au atitudine!

xoxo

4 comentarii:

Anonim spunea...

Parca tu nuaai trai in tara asata > TU parca te-ai nascut in alta tara > Lasa-ne in pace ca esti foate proasta > Pai tu esti desteapta lumii , nu vezi nimica bun la tara asta . Eua am foat plecata in Italia si am ajuns la acel proverb vechi .,, Nicaieri nu e mai bine ca acasa ". Chiar daca in italia sunt oamenii mai civilizati etc , nicaieri nu e ca aici . Nu zic ca nu ar trebui sa se faca schimpari majore , dar totusi nu m-am nascut in Italia , cum nici tu nu te-ai nascut in alta tara . Asa ca lasa-ne in pace

Ioana spunea...

Draga Anomin,

Nu este vorba in ce tara m-am nascut, ci ceea ce se intampla in tara noastra! Daca noi nu putem fi autocritici si nu luam o atitudine atunci inseamna ca vrem sa locuim intro astfel de tara haotica. Dupa cum stim cu totii de la parlamentari pana la simpli cetateni dorim ca tara sa fie ca cele din Vest: civilizata, cu mai putine "bube". Nu sunt desteapta lumii, insa vad si voi vedea continu ceva bun la aceasta tara, deoarece este tara in care m-am nascut si, desigur, ca orice alta tara are si calitatile ei bune. Eu insa am dorit sa evidentiez aceste lucruri negative, pentru ca cel ce va citi sa ia atitudine impotriva acestei situatii. Daca si tie ti sa intamplat sa ai o sarcina, asta este problema ta insa eu dezaprob acest lucru. "Multumesc" pentru complimentul adresat, insa nu ma cunosti si nu iti dau dreptul de a ma judeca atat de crud.
Nu uita! "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"
* ar fi fost foarte frumos din partea ta daca te-ai fi semnat, pentru a sti cui ma adresez:)

Pupici!

Ioana G.

Cris spunea...

Sunt de acord cu tine, e o mare tampenie ceea ce a ajuns Romania. Singurul lucru unde mi s-a parut ca judeci aspru, cand ai spus ca fetele care raman insarcinate de la o varsta frageda vin din familii destrabalate. Tin sa te contrazic. Copiii care vin din familii destrabalate sunt, de obicei, cei care ne uimesc, care vor sa iasa din tiparul parintilor si sa faca ceva bun, iar cei care ajung rau sunt copiii buni care sunt 'tinuti in lesa' si apoi scapati. Iar sarcinile pot fi accidente, si asta este varsta la care toti credem ca 'iubim', ca simtim fiorii de la prima dragoste si pana la urma dam cu bata-n balta cand devenima adulti si aflam ca de fapt dragostea poate nici nu exista.
Nu am avut o asemenea sarcina, pentru a nu exista vreun dubiu.
Postarea este foarte draguta si adevarata. Imi place cum scrii.

Ioana spunea...

Da; ai dreptate in una din posibilitati. Copii care fac parte din acea categorie "bogat si razgaiat" au aceste probleme, insa se intalnesc mai rar, pentru ca, cel putin in viziunea mea copii ai carori parinti au o stare materiala mai buna sunt de obicei cu bun simt. Insa cum au aparut acesti bogati superficiali peste noapte..la ce sa te mai astepti.
Ma bucur ca iti plac postarile mele.

xoxo